Teija Lehto esittelee näyttelyhanketta ja näyttelyn töitä.

Teija Lehto esittelee Imaginary landscape -taidenäyttelyä 3.9.

02.09.2019 klo 16:14
Paimiolainen graafikko Teija Lehto esittelee tiistaina 3.9. klo 17.30 alkaen yhteispohjoismaista taidenäyttelyä Imaginary landscape, joka avattiin elokuun viimeisenä päivänä Paimion kaupungintalolla. Paimion Pohjola-Norden on ollut tuottamassa näyttelyä yhdessä pohjoismaisten ystäväyhdistysten ja taiteilijoiden kanssa.

Teija Lehto esittelee kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa Paimion kaupungintalolla (Vistantie 18) niin näyttelyn teoksia kuin hanketta kokonaisuudessaankin tiistaina 3. syyskuuta kello 17.30. Tilaisuus alkaa kirjaston lukusalista, josta taiteilijan johdalla lähdetään tutustumaan näyttelyn töihin.
 

Imaginary landscape -näyttelyssä on kyse neljän maan ja  ja samalla neljän ammattitaiteilijan yhteisnäyttelystä, joka kiertää eri Pohjoismaissa. Näyttelyhankkeen innoittajana on ollut satavuotias Pohjola-Norden -toiminta. Se alkoi Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa vuonna 1919 ja Suomessa viitisen vuotta myöhemmin. Ajatuksen yhteisnäyttelystä esitti kuvataiteilija Susanne Thea Tanskan Korsøristä, jossa toimii Paimion Pohjola-Nordenin ystäväjärjestö. Mukaan kutsuttiin taiteilija Korsørin pohjoismaisista ystävyysyhdistys-paikkakunnilta eli Paimion ohella,  Ruotsin Hässleholmista ja Norjan Åsista. Valituiksi taiteilijoiksi tulivat Paimiosta Teija Lehto (grafiikka), Mats Lindh Ruotsin Hässlehomista (akvarelli, öljyvärimaalaus), Petter Solberg, Norjan Kristiansandista (installaatiot, mediataide). Susanne Thea edustaa siis Tanskan Korsøriä (grafiikka.ja maalaus).

 

Taiteilijat kokoontuivat viime vuoden huhtikuussa Korsøriin Tanskaan aloitustapaamiseen, jossa yhteisnäyttelyn teemaksi ja nimeksi valittiin Imaginary landscape eli Kuvitteellinen maisema. Taiteilijat ovat viime ja tämän vuoden aikana työstäneet itsenäisesti teoksiaan.
Näyttely ripustettiin ensimmäiseksi Korsøriin Tanskaan tammikuussa 2019) ja sieltä se siirtyi Ruotsin Hässleholmiin maaliskuuksi ja nyt Paimion kaupungintalon aulaan ja näyttelyparvelle siis syyskuuksi. Paimiosta näyttely siirtynee vielä Norjaan ensi vuoden puolella. Kukin näyttely on yksilöllinen, koska näyttelytilat poikkeavat toisistaan. Kattoteema eli Imaginary landscape säilyy kuitenkin näyttelystä toiseen. 

Näyttely on esillä Paimion kaupungintalolla (ala-aulassa ja näyttelyparvella) 30.9. asti.