Yhteispohjoismainen taideprojekti on käynnistynyt

24.06.2018 klo 13:03
Pohjola-Norden -toiminta alkoi Tanskassa, Norjassa ja Ruotsissa vuonna 1919. Ensi vuonna vietettävään 100-vuotisjuhlavuoteen liittyen ovat alkaneet valmistelut yhteispohjoismaisesta taidenäyttelystä, joka kiertää ensi vuoden aikana Pohjoimaissa. Paimiosta projektiin osallistuu graafikko Teija Lehto.

Muut mukana olevat taiteilijat ovat  Mats Lindh, Hässleholm (Ruotsi), Petter Solberg,Kristiansand (Norja) ja Susanne Thea, Korsør (Tanska). Taiteilijat kokoontuivat tämän vuoden huhtikuussa Korsøriin Tanskaan aloitustapaamiseen. 

Yhteisen kiertonäyttelyn teemaksi valittiin Imaginery landscapes eli Kuvitteelliset maisemat. Tämän vuoden aikana taiteilijat työstävät teoksiaan. Ohessa Lehdon Tanskassa yhteisen näyttelyteeman pohjalta maalaama vesivärimaalaus.
Teija Lehto sai tämän projektin toteuttamiseen Paimion kaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalta 1805 euron kulttuuritukimäärärahan.

Näyttely ripustetaan ensimmäiseksi Korsøriin Tanskaan tammikuussa 2019 ja sieltä se siirtyy Ruotsin Hässleholmiin maaliskuuksi. Paimioon yhteisnäyttely saapuu syyskuussa 2019. Näyttelypaikkana on kaupungintalon näyttelyparvi. Paimiossa tätä näyttelyprojektia on toteuttamassa myös Paimion Pohjola-Norden. Ruotsin Hässleholmin ja Tanskan Korsørin Norden-yhdistykset ovat Paimion Pohjola-Nordenin ystäväyhdistyksiä.

Raportoimme tämän näyttelyprojektin edistymisestä tämän ja ensi vuoden aikana.